Er du madlavningseksperten derhjemme, og mangler du lidt fif til at gøre det hele rigtigt, eller er du bange for det hele gøres forkert? Der er mange måder at fægte med knivene på, og ikke mindst lave mad på. Du er måske utrolig god til at vende pandekager i luften, men det er ikke det som gør dig til den bedste i køkkenet. Det kræver nemlig hygiejne, og styr på hvad man laver i et køkken frem for at lave fede ting i luften, det er fødevarer vi taler om og ikke legetøj.
Samme skærebræt til kød & grønt?
Hvis ikke du ved at det er forbudt at bruge samme skærebræt og samme kniv til kød og grønt, så er det med at få hænderne ud af lommen. Det er totalt NO GO at bruge det til det samme, for der er nemlig bakterier på kødet, som man får salmonella af specielt svin & kylling. Det gælder altså både knive og skærebrætter, for det skal ikke bruges til det samme. Find knivsæt på nettet, og bliv fri for sløve knive, og så har du også en til hver ting du skal skære i.
Kvalitet af knive, hvordan skal de slibes?
Det er ikke bare at slibe en kniv hvis den er slap. Du kan bruge et strygestål, der er det vigtigt at du har en vinkel på omkring de 15-20 grader, så du skærer langs strygestålet. Det er nemlig mest sikkert at bruge en skarp kniv.
-
Placer strygestålet med spidsen nedad på en jævn overflade, evt. et skærebræt. Vinklen mellem bladet på kniven og stålet skal være 15-20 grader.
-
Træk kniven ned ad, gerne så jævnt som muligt.
-
Gør det på begge sider, så begge sider bliver strøget.
-
Slib forside og bagside af bladet, gentag flere gange.